Generelle tiltag

Kostomlægning og afgiftning

Når din krop reagerer på HPV-vaccinen kan det skyldes, at den i en eller anden grad er intolerant overfor vaccinen, og det udløser en overreaktion fra immunforsvaret overfor vaccinens indholdsstoffer. Det betyder, der er noget i vaccinen, som får din krop til at reagere uhensigtsmæssigt. Derfor er en af de vigtigste anbefalinger at begynde at spise rigtig sundt. Og med rigtig sundt mener vi:

  • Så meget økologisk som muligt. Økologisk mad indeholder begrænsede mængder af kemikalier og pesticider. Dermed belaster du ikke din krop yderligere
  • Mange grøntsager, bær og en begrænset mængde frugt. Grøntsager og frugt indeholder mange antioxidanter, som kan medvirke til at råde bod på den skade, som måske kan være opstået af en tungmetalforgiftning på grund af aluminiumsforekomsten i vaccinen
  • Undgå sukker
  • Undgå mad med mange e-numre

Maden kan være med til at gøre os sundere og dermed være en del af den behandling, vi har brug for. Nogle piger, drenge og kvinder har oplevet, at de har en ophobning af syre fra maden i kroppen. Derfor kan det være godt at se nærmere på sammensætningen af maden og fokusere på at få en højere andel af basisk mad, der kan neutralisere syren.

Det kan være dyrt – og dermed uoverkommeligt – at lægge 100 procent om til økologisk. Men lidt har også ret. I dag er der heldigvis et meget stort udbud i discountbutikkerne, så du kan få dækket et bredt behov til en overkommelig pris. Økologisk kød er rigtig dyrt, og udbuddet er begrænset. I stedet kan du vælge at begrænse indtaget af kylling og svinekød, som indeholder mange medicinrester, med mindre det er økologisk, og du kan vælge at begrænse indtaget af kød generelt. Så tag nogle kødfrie dage – det hjælper på økonomien, så der er råd til at købe økologiske grøntsager. Du kan også få meget af dit proteinbehov dækket gennem vegetabilske proteiner i stedet, fx gennem quinoa som er rig på protein og antioxidanter og kan bruges både i brød og salater.

Ring til Gitte

Det kan også være svært at komme igang – hvor skal man starte, og hvordan finder man frem til, hvad der er bedst for den enkelte? Men der er hjælp at hente. Gitte Ulrich Møller, vaccineskadet, har brugt oceaner af tid på at sætte sig ind i og forstå, hvad kroppen har godt af, når den er så udfordret, som tilfældet er efter HPV-vaccinen. Gitte deler gerne ud af sine erfaringer i forhold til kostomlægning. Send en SMS, så kan I aftale et tidspunkt, hvor det passer jer begge , og så vil Gitte gerne hjælpe igang. Gittes nummer er 20 92 14 15.

Vi skal understrege, at det ikke er alle, der har gavn af kostomlægning, men det er et sted at starte.

Husk kosttilskud og undgå sukker, laktose og gluten

Så skal du være sikker på, at du får, hvad du har behov for af vitaminer og mineraler.  Mange bivirkningsramte/skadede har gavn af at styrke deres krop og deres immunforsvar gennem indtagelse af ekstra kosttilskud. Nogen vælger at tage et kosttilskud, der dækker bredt, mens andre decideret bliver testet for, hvad kroppen har behov for. Testen kan foretages af fx

  • Din egen læge
  • Kinesiolog
  • Vegatester
  • Privat laboratorium læs mere her 

Nogle går et skridt videre og dropper mælkeprodukter for at undgå laktose. Laktose kan give mavesmerter og diarre. Du behøver ikke nødvendigvis have laktoseallergi, men ved at undgå laktose, letter du kroppen for at skulle håndtere den ”belastning”, det er at skulle behandle laktose samtidig med, at kroppen skal behandle giftstofferne fra HPV-vaccinen. Læs mere om laktosefri kost her.

Sukker kan være med til at påvirke kroppen i en uheldig retning.  Sukker kan blandt andet bevirke, at man får en candida svamp, som igen kan gøre tarmene utætte. Det betyder, at noget af indholdet i tarmen kan passere direkte ud i blodbanen. Dette kan medføre allergiske symptomer. Det er vigtigt at holde tarmfloraen intakt, og det kan du gøre ved at undgå at spise mad, du ikke tåler og supplere med mælkesyrebakterier. Du kan udsulte candida svampen ved helt at holde dig fra sukker, raffineret mel, gær, alkohol og frugtsukker i ca. fire uger.

Det samme gælder gluten. Der er mange, der omlægger deres kost til helt glutenfrikost.  Ikke fordi de er glutenallergikere, men simpelthen for at give kroppen endnu et frirum, så den kan bekæmpe vaccinen i stedet. Gluten er hårdt for slimhinderne, og den danske kost indeholder meget store mængder af gluten, fordi vi spiser meget brød, gryn, korn og pasta. Du kan finde en masse gode glutenfriopskrifter på nettet.

Nedenfor finder du nogle links og litteratur, som andre HPV-skadede har haft gavn af:

http://www.madforlivet.com/glutenfri.html

“Test din allergi og intolerance” af Anne Marie Vester. Fantastisk bog

www.ny-energi.dk kig under klinik og allergi

”Stenalder kost kuren” af Loren Cordain

”Stenalderkost koge bogen” af Loren Cordain

”Min vej til et sundere liv” af Anne Dorthe Tanderup

”Den glutenfri kogebog” af Anette Harbech Olesen og Lone Bang

Spis efter din blodtype. Blodtypediæten, af Peter J D Adamo

Mad som medicin og blodtypekost – lægens guide til naturlig sundhed” af Knut T Flytlie

“Når naturen helbreder – lægens guide til naturlig sundhed” af Knut T Flytlie

“Mirakelkost til din hjerne – kost og kosttilskud, der forbedrer hjernens funktioner, styrker hukommelsen, øger kreativiteten og forebygger og bremser mental aldring” af Jean Carper

“The Wahls Protocol” af Terry Wahls, MD

“The Swiss Secret to Optimal Health” af Dr. Rau