Udredning og behandling af bivirkninger

Udredning og behandling af bivirkninger/skader efter HPV-vaccinen

Lad os med det samme slå fast – der findes ingen officiel godkendt behandling af bivirkninger og skader ved HPV-vaccinen. I marts 2015 offentliggjorde Dansk Regioner, at de nu vil sikre en indgang i hver region, der skal være tovholder i forhold til udredning af de vaccineskadede piger. Du finder oversigten her.

Hvis din praktiserende læge ikke ønsker at henvise dig til denne indgang, opfordrer vi dig til at skrive til Danske Regioner samt Folketingets Sundhedsudvalg:

 • Kontorchef, Thomas Jensen: Mail tij@regioner.dk
 • Regionsformand Ulla Astman: Mail ullaa@rn.dk
 • Sekretær for Folketingets Sundheds- og Forebyggelsesudvalg Hanne Schmidt: Mail hanne.Schmidt@ft.dk

med oplysning om, hvilken læge der ikke ønsker at henvise dig for udredning. Du behøver IKKE redegøre for hele dit sygdomsforløb, men  blot oplyse, at du oplever symptomer, der er sammenfaldende med kendte bivirkninger ved HPV-vaccine og derfor ønsker at blive henvist.

Behandling

HPV-update arbejder for, at disse indgange i regionerne også vil begynde at efterforske behandlingsmuligheder, herunder se på udenlandske erfaringer på området. Målet er at få nedsat et bredt funderet ekspertudvalg, som kan belyse de komplekse problemstilllinger, der er forbundet med vaccineskade.

Vi vil her på siden løbende informere om status for udvikling og iværksættelse af behandling.

Andre erfaringer

Nogle familier har søgt til udlandet og fået behandling, og herhjemme har praktiserende læge Stig Gerdes iværksat en behandling, som nogen har oplevet effekt af. Du kan læse mere om Stig Gerdes behandling her. Men ingen er 100 procent raske, og ingen behandling er godkendt af de danske sundhedsmyndigheder.

Nogle symptomer kan afhjælpes for eksempel ved smertestillende medicin, men det er langt fra alle bivirkninger og skader, der findes behandling mod.

Rigtig mange bivirkningsramte og skadede oplever blandt andet smerter i hoved, led, muskler og mave, og disse smerter forsvinder ikke ved brug af almindelig smertestillende behandling.  Nogle kan have gavn af at tage søsygemidler mod svimmelhed, men det er heller ikke alle, der oplever effekt af dette.

Når vi her på siden beskriver, hvad der kan hjælpe, er det med andre ord ikke noget, der er anbefalet fra de officielle sundhedsmyndigheders side, men blot tiltag andre bivirkningsramte/skadede har haft gavn af.

Da det offentlige ofte ikke kan tilbyde behandling eller hjælp, har mange forsøgt alternative behandlinger. Det kan for eksempel være

 • Homøopati
 • Kinesiologi
 • Zoneterapi
 • Kostomlægning, evt. med hjælp fra en diætist
 • Kiropraktor
 • Heilpraktiker
 • Akupunktur
 • Fysioterapi (hvis erfaring med HPV-skadede)
 • Vegatester

Her kan du finde en liste over alternative behandlere, som flere bivirkningsramte/skadede har haft gavn af at benytte.

Gardasil indeholder aluminium, så nogle har valgt at behandle deres symptomer, som man vil behandle tungmetalforgiftning, fordi bivirkningerne ofte kan ligne det, der forekommer ved tungmetalforgiftning. Læs mere på http://www.alun.dk/helse/tungmetaller.html

Andre oplever intolerance overfor en række fødevarer – fødevarer, de tidligere har kunnet spise helt uproblematisk.

Uanset hvad dine bivirkninger/vaccineskader er, så er frisk luft og motion godt for dig. Selvom energien svigter, er det godt at gå bare en lille tur. Det sætter gang i produktionen af de hormoner, der holder humøret oppe, og en positiv indstilling er nødvendig, hvis du skal komme igennem forløbet med bivirkninger og vaccineskade.