Udenlandsk bevågenhed

Det er ikke kun i Danmark, der er opmærksomhed om HPV-vaccinens skader og bivirkninger. I Sverige blev denne dokumentar produceret og vist af TV4 i april 2013. 

I Japan blev der i den sidste uge af februar 2014 afholdt et symposium med deltagelse af internationale eksperter om HPV-vaccinens mulige skadelige virkninger. På den baggrund tager japanske embedsmænd nu stilling til om vaccinen skal indstilles i Japan. På symposiets officielle hjemmeside (som desværre er på japansk) ligger en film på engelsk fra den afsluttende pressekonference, hvor en række af de udenlandske eksperter besvarer spørgsmål om vaccinen. (Det er video nr. 3). http://iwj.co.jp/wj/open/archives/126711

I begyndelsen af april tog den japanske regering beslutning om ikke længere at lade HPV-vaccine indgå i det nationale vaccinationsprogram, da usikkerheden om vaccinen var for stor.

I Frankrig har mere end 1.200 læger, gynækologer og andre sundhedsfaglige specialister skrevet under på, at de ikke ønsker at anvende vaccinen, da de anser risikoen for bivirkninger/vaccineskader at være for stor.

Diskussionerne om vaccinens fordele og ulemper kører i alle lande. Vi vil forsøge at holde øje med interessante artikler og nyheder og bringer dem her på siden, når vi finder noget interessant.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *