Studie afdækker de skadelige virkninger som følge af aluminium i nanopartikelform

Et studie tilbage fra 2008 har påvist de skadelige virkninger, der opstår i blandt andet celler og blod-hjerne-barrieren, når vi påvirkes af nano-aluminiumoxid.

HPV-vaccine indeholder nano-aluminiumoxid og dette studie kan derfor forklare nogle af de mange bivirkninger vaccineskadede oplever som følge af vaccination med Garadasil.

Vi har gengivet opsummeringen af studiets konklusioner (abstract) nedenfor og har vedlagte det på dansk i pdf:

Studie:

Manufactured Aluminum Oxide Nanoparticles Decrease Expression of Tight Junction Proteins in Brain Vasculature

Published in final edited form as:  J Neuroimmune Pharmacol. 2008 December ; 3(4): 286–295. doi:10.1007/s11481-008-9131-5.

Resume:

Nanopartikler fremstillet af aluminiumoxid (nano-aluminiumoxid) er blevet brugt meget i miljøet, men deres potentielle toksiske egenskaber giver en stigende bekymring for det menneskelige helbred. Denne undersøgelse fokuserer på hypotesen om at nano-aluminium kan påvirke blod-hjerne-barrieren og forårsage forgiftning i de endotele celler. I det første eksperiment, blev Human Brain Membrane Endothelia Cells (HBMEC-celler) udsat for aluminium og kontrol nanopartikelforsøg med fokus på mængde og tid. Behandlingen med nanoaluminium reducerede levedygtigheden for HBMEC markant, ændrede mitrokondriernes potentiale, forøget oxidation af cellerne og nedsatte mængden af tight-junction-proteiner sammenlignet med cellekulturer behandlet med kontrol-nanopartiklerne. Ændringer i mængden af tight-junction-proteiner blev forhindret ved at berige cellerne med glutathion. I de næste eksperimenter fik rotter indsprøjtet nanoaluminium i doseringen 29mg/kg og hjernerne blev farvet for at vise tight-junction-proteiner. Behandling med nanoaluminium resulterede i en markant fragmentering og forstyrrelse af proteinerne claudin-5 og occludin. Disse resultater indikerer at hjernens vaskulatur kan blive påvirket af nanoaluminium. Derudover indikerer forsøgene at ændringer i mitrokondriernes funktionalitet kan være den underliggende årsag til nanoalumiumforgiftning.

Link til studie

Studiet i pdf: Alum nanoparticles damage decrease expression of tight junction proteins…

Dansk oversættelse af resumé Oversættes DK af Manufactures alu nano

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *