Større risiko for vaccineskader end for livmoderhalskræft

HPV-vaccinen er en epokegørende vaccine – det er den første vaccine af sin art, der siges af have forebyggende effekt i forhold til at udvikle livmoderhalskræft. Vaccinen er dog ikke mere sikker end, at kvinder fortsat skal screenes for at opnå vished for, at de ikke har celleforandringer, der siden kan udvikle sig til kræft.
Som for alle andre lægemidler har HPV-vaccinen bivirkninger. De seneste bivirkningsindberetninger fra Sundhedsstyrelsen (maj 2014) viser, at Sundhedsstyrelsen har registreret 847 bivirkninger pr  100.000 vaccinerede.

Merck (producenten af Gardasil) oplyser i forbindelse med de kliniske studier, der ligger til grund for godkendelse af Gardasil, at 0,2 procent udgik af studiet som følge af bivirkninger, 2,3 procent af de vaccinerede udviklede autoimmune sygdomme, mens 0,8 procent oplevede alvorlige bivirkninger. Sammenlagt er det således 3,3 procent, der oplever bivirkninger i forbindelse med vaccination med Gardasil.

Læs mere på Mercks hjemmeside.

Nordcan er en officiel database, der dækker statistikker for forekomster og dødelighed for alle typer kræft, og som blandt andet Kræftens Bekæmpelse gør brug af. Nordcan oplyser følgende nøgletal :

 • Risikoen for at udvikle livmoderhalskræft før man fylder 75 er  0,9 procent
 • Risikoen for at dø af livmoderhalskræft før man fylder 75 er  0,2 procent
 • Den aldersstandardiserede dødsrate for livmoderhalskræft er  1,9 pr 100.000 personer

Du kan finde disse data og flere statistikker på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside.

Vaccineskader og risiko for livmoderhalskræft stillet overfor hinanden

 • Risiko for at dø af livmoderhalskræft før 75 år er 0,2 procent
 • Risiko for at udvikle bivirkninger og vaccineskader fra vaccinetidspunktet er 3,3 procent
 • Aldersstandardiseret risiko for at dø af livmoderhalskræft  1,9 ud af 100.000
 • Indrapporterede bivirkninger/vaccineskader som flg af HPV-vaccine 847 ud af 100.000 (juli 2014)

Der er i dag vaccineret over 500.000 personer i Danmark med Gardasil, hvilket statistisk set svarer til over 16.000 vaccineskadede. Med udgangspunkt i studieresultater fra Mercks kliniske studier fordeler disse som følger:

 • 0,2% = 1.000 der ikke kan klare sig selv (invaliderede).
 • 0,8% = 4.000 der har været sygemeldt, indlagt på hospital, har kroniske skader.
 • 2,3% = 11.500 der har oplevet bivirkninger, herunder indgår sklerose, skader på fordøjelsessystem, psoriasis, pigmentfejl o.s.v.

Til trods for de meget klare studieresultater i forhold til bivirkningsprofilen ved Gardasil, er der fortsat en meget stor gruppe birkningsramte unge kvinder og mænd, der ikke anerkendes i det danske sundhedssystem som værende vaccineskadet  Ligeledes findes der en stor gruppe, der end ikke er opmærksom på eller vidende om, at deres symptomer kan skyldes HPV-vaccine.

Kommentarer

 1. Redaktør skriver

  Det er 500.000 personer. Der er i dag solgt mere en 1,5 mio doser Gardasil iht medstat, som er Sundhedsstyrelsens officielle statistik over salg af lægemidler i Danmark.

  • Jane Fammé skriver

   Sundhedsstyrelsen og alm. praktiserende læger er medskyldige i dette overgreb på civilbefolkningen…for ussel mammon, prestige og intern rygklapperi, har Danmarks øverste rådgivningsorgan og sundhedssystemets ” intelligentsia ” solgt deres sjæl og deres medborgeres liv og helbred til en styrtende rig medicinalvare-producent MERCK ! .. OG DER SKAL GENERALISERES ! Er vi kommet dertil hvor turister, udlændinge og ikke mindst danskerne skal advares imod det danske sundhedssystem, som har privatiseret deres egen uddannelse og lægeløfte imod STØRRE ØKONOMISK GEVINST.

 2. Pernille skriver

  Jeg har lige et spørgsmål jeg er blevet vaccineret med den berømte hpv og de sidste par måneder har jeg lidt af træthed, kvalme, sløvhed, og hukommelsen fungere ikke helt som før og en stikkende følelse i underlivet og hørelsen er heller ikke optimal kan det være bivirkninger af hpv vaccinen

 3. Trine skriver

  Kære Pernille
  Vi er jo ikke læger så først og fremmest skal du gå til din læge med din bekymring. Hvis du formoder det er bivirkninger er det vigtigt at få det indberettet til Sundhedsstyrelsen.

  Jeg vil desuden anbefale dig at søge om at komme ind i Facebookgruppen HPV-bivirkningsramte, hvor flere hundrede kan give dig gode råd og erfaringer med netop de symptomer, du beskriver.

 4. Maja skriver

  Jeg har et spørgsmål.
  Jeg blev vaccineret den sidste gang i 2007.
  Jeg har lidt af blandandet psoriasis, (ingen i min familie har psoriasis, på trods af man kun ved det kommer af arvelige oversager), svimmelhed, snurren i fingrene, savler, kan ikke styre mit mundvand, mine arme, ben, kæbe, tunge, fødder sover i perioder. Jeg har det hele på en gang i perioder der varer mellem 10 min og 2 timer. Mens jeg har det kan jeg ikke engang løfte en liter mælk 🙁 siden 2009 Ca. Det kommer et Par gange om ugen. Har været ved neurolog, egen læge, og hudlæge og ingen kan give mig svar på hvad det er og hvorfor det forekommer. Jeg så for et års tid siden en pige der havde fået konstateret de her bivirkninger hun havde var fra hpv’en men mange af dem mindede om dem jeg har, så er lidt nervøs for at det er det jeg har.

  • Trine skriver

   Kære Maja
   Vi er jo ikke læger, men dine symptomer er meget sammenfaldende med de øvrige, der beskriver deres symptombillede i kølvandet på vaccinen. Vi vil anbefale dig at kontakte din læge og fortælle om din bekymring. Specielt da det, du beskriver, er sammenfaldende, med det producenten Merck selv beskriver i listen over bivirkninger ved vaccinen. Læs mere under Bivirkninger og Skader i menuen foroven.
   Hvis din læge ikke vil indberette det som bivirkninger, kan du selv gøre det på http://www.meldenbivirkning.dk
   Vi kan også anbefale dig at tilmelde dig Facebook-gruppen “Vejen til bedring for HPV-bivirkningsramte”, hvor du kan få gode råd om, hvordan du kan lette nogle af dine symptomer.

 5. Sam skriver

  I skriver “Indrapporterede bivirkninger/vaccineskader som flg af HPV-vaccine 847 ud af 100.000”

  Er det tal nu rigtig? Såvidt jeg har forstået, så er det 847 samlet ud af 400.000-500.000 vaccinerede.

  Har I en reference til de tal I bruger?

  På forhånd tak.

 6. Karsten skriver

  Der er indberettet 6215 bivirkninger. Sundhedsstyrelsen vil ikke længere oplyse hvor mange der er vaccineret. Anslået er antallet af vaccinerede nu oppe på 500.000 personer. Det er selvfølgelig et usikkerhedsmoment. Sundhedsstyrelsen oplyser at de følger bivirknings problemet tæt, så spørg dem om det aktuelle antal personer der har modtaget vaccinen.
  6215 rapporterede bivirkninger – divider med 5 for at få antallet per 100.000 = 1243/100.000
  Til sammenligning kan du gå på dødsårsagsregistret og se at antal dødsfald per 100.000 er steget til 1,9 – Stigning fra 1,4 per 100.000 fordi vi er begyndt at vaccinere??? Måske?
  Tager man udelukkende antallet af personer og ikke antallet af symptomer – så ender vi på 264/100.000 Stadig et temmelig stort misforhold.
  Specielt set i lyset af at vi indtil nu har brugt over 2 milliarder skattekroner på vaccinen – og et tilsvarende beløb på endeløse undersøgelser uden behandling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *