Screening – et godt alternativ til en tvivlsom vaccine

Det seneste døgn har der igen været fokus på de mange, der fravælger HPV-vaccinen, fordi de føler sig utrygge i forhold til vaccinens sikkerhed. I en desperat, næsten skinger tone fortsætter Sundhedsstyrelsen sin ensidige kommunikation. Varierende talsmænd fra styrelsen udtrykker igen og igen bekymring over den faldende vaccinationsrate. Hvorfor udviser Sundhedsstyrelsen ikke ansvarlighed og anerkender fakta. Lægemiddelstyrelsen gjorde det i fuld offentlighed og rullende kamera til en høring om emnet i Folketinget i december. Her sagde Henrik G. Jensen fra Lægemiddelstyrelsen : “”Når vi vaccinerer så mange, så ser vi alle de bivirkninger, som står i produktresumeet, det kan jeg give statsgaranti for”. Og han fortsatte senere i debatten:  ”Når vi er ude at vaccinere 5-600.000 mennesker, så ser vi alt det, der er i produktresuméet. Og det er en lang liste, og vi ser det også over hos os [red: lægemiddelstyrelsen]. Og vi er opmærksomme på om det billede, vi ser, ser nogenlunde normalt ud. Gør det det, så er det som det skal være”.

En hver myndighed med ansvar for borgernes sundhed burde anerkende, at der er ting, vi ikke ved om denne vaccine – en vaccine, der er anvender en hel ny teknologi – aluminium i nanopartikelform – en vaccine, der ikke er testet mod ren placebo. Naturligvis vil vi blive klogere med tiden på både effekt og risiko.

Og når vi nu er ved ansvar, hvad så med at retningsanvise. Sundhedsstyrelsen burde i samme moment, som vaccinationsraten falder, kommunikere, at fravælger man vaccinen, skal man i stedet være påpasselig med at passe screeningstilbudet, da det i lige så høj grad er med til at forebygge udvikling af livmoderhalskræft, som man forventer, at vaccinen gør (for man ved det ikke endnu). Men i stedet kommunikerer Sundhedsstyrelsen død og ødelæggelse. En kommunikation, der er så overdrevet, at man kun kan betvivle styrelsens reelle hensigter.

Fra HPV-updates side vil vi endnu en gang opfordre alle til at sætte sig grundigt ind i vaccinens forventede effekt og kendte bivirkninger, før man tager beslutning til vaccination eller ej. Og fravælger man, så husk at screeningsprogrammet er et godt alternativ til forebyggelse af livmoderhalskræft. Med i overvejelserne for og imod vaccinen hører også, at rammes man af invaliderende bivirkninger, er der ingen behandling. Rammes man af celleforandringer, får man straks tilbudt behandling.

Kommentarer

  1. Lone skriver

    Jeg forstår så slet ikke h ordor alle pigerne bliver afvist. Henrik G Jensen indrømmer der er mange der vil få bivirkninger og når vores børn jo HAR de bivirkninger der stpr i produktinformationen/indlægssedlen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *