Regionerne lover hjælp til de HPV-vaccineskadede

Den 26. marts 2015 – samme dag som TV2 viste dokumentaren “De vaccinerede piger” – udsendte Danske Regioner en pressemeddelelse, hvori de beskrev, at regionerne fremover til sikre, at der er en indgang i hver region for patienter, der har diffuse symptomer, som kan skyldes bivirkninger fra HPV-vaccinen.

Det vil være den pågældende indgang, der er tovholder på udredningsforløbet for hver patient. Dansk Regioner lover desuden, at der vil arbejdes på, at vidensdele på tværs af regionerne, således at man kan opnå indsigt i pigernes symptomer og forhåbentligt arbejde for at sikre en behandling af de bivirkningsramte.

HPV-update anbefaler, at alle bivirkningsramte tager kontakt til sin praktiserende læge og beder om henvisning til ”HPV-indgangen”, så du kan være med i udredningsforløbet fra starten, og så Dansk Regioner kan få indsigt i problemernes omfang.

Hvis din praktiserende læge ikke ønsker at henvise dig til denne indgang, opfordrer vi dig til at skrive til Danske Regioner samt Folketingets Sundhedsudvalg:

 • Kontorchef, Thomas Jensen: Mail tij@regioner.dk
 • Regionsformand Ulla Astman: Mail ullaa@rn.dk
 • Sekretær for Folketingets Sundheds- og Forebyggelsesudvalg Hanne Schmidt: Mail hanne.Schmidt@ft.dk

med oplysning om, hvilken læge der ikke ønsker at henvise dig for udredning. Du behøver IKKE redegøre for hele dit sygdomsforløb, men  blot oplyse, at du oplever symptomer, der er sammenfaldende med kendte bivirkninger ved HPV-vaccine og derfor ønsker at blive henvist.

HPV-update vil gerne følge med

HPV-update vil gerne følge op på, hvordan henvisning og udredningen forløber i de enkelte regioner. Så har du gode eller dårlige oplevelser, er du meget velkommen til at sende os en mail (mail@hpvupdate.dk), så vi får så bred indsigt som muligt. Vores mål er at arbejde for, at alle sikres bedst mulig udredning, ligesom vi arbejder for at få en egentlig diagnose og efterfølgende behandling. Så jo mere indsigt vi har om jeres oplevelser og erfaringer, des bedre.

Oversigt over udredningsindgange

Region Midtjylland: Diagnostisk Center, Regionshospitalet Silkeborg
Region Hovedstaden: Synkopecentret, Frederiksberg Hospital
Region Syddanmark: Pædiatrisk Afdeling, Odense Universitetshospital
Region Nordjylland: Pædiatrisk Afdelinge, Ålborg Universitetshospital

Region Sjælland: Pædiatrisk Afdeling, Roskilde Sygehus

Kommentarer

 1. Lisbeth Dalsgaard Pedersen skriver

  Det er meget længe at skulle vente til 1. Juni. Hvad kan man gøre i mellemtiden udover at gå til egen læge?

  • Trine, redaktør skriver

   Kære Lisbeth
   Ja det er desværre om lang tid og med tanke på at regionerne blev bedt om at sætte arbejdet i gang med en strukturet udredning for mere end et år siden, kan det undre at de ikke kan hjælpe hurtigere.
   Men selv om du tilbydes udredning fra 1. Juni er det ikke en garanti for behandling, for det offentlige har ingen behandling. Derfor vil vi anbefale at du ser hvilke tiltag andre har gjort, som har lettet deres hverdag. Du kan finde information her på siden under “livet med bivirkninger” og i diverse facebook grupper – se mere under “links”
   Fortsat god påske

 2. Mor skriver

  så håber jeg også de snart finder løsning på et økonomisk tilskud til behandling af vores piger

 3. Rene kehlet skriver

  Jeg vil bare sige. At vi har fået at vide fra Frederiksberg afdelingen. At centerene tidligst begynde at indkalde folk fra August af.
  Bare så i ikke bliver skuffet over ikke at høre noget i juni juli.
  Venlig hilsen
  René

 4. Anina skriver

  Mon I er klar over, at bivirkninger af HPV-vaccinen er nu officielt medtaget i gruppen af funktionelle lidelser ifølge TERM-modellen, med andre ord – der er nu sat et lighedstegn mellem bivirkningerne af HPV-vaccinen og hypokondri – indbildt sygdom.

  Ifølge Dagens Medicin i marts (2017), Synkopecentret på Bispebjerg blev nedlagt med udgangen af juni i år, og er ved at blive erstattet med en administrativ opfindelse “Center for Komplekse Symptomer”.

  Citat: “I Region Hovedstadens budgetaftale for 2016 fremgår, at der skal skabes en tættere sammenhæng mellem Synkopecentret på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital og Liaisonpsykiatrien, hvor man arbejder med en helhedsorienteret sygdomsforståelse og behandling ud fra biologiske, psykiske og sociale faktorer.”

  Citat: “Senere i 2017 vil Sundhedsstyrelsen udsende en retningslinje om udredning og behandling af funktionelle lidelser, og opbygningen af centret vil tage hensyn til de kommende retningslinjer, understreger regionen.”

  Kilde: http://dagensmedicin.dk/synkopecenteret-nedlaegges/

  Det betyder desværre, at enhver ramt af bivirkningerne vil i fremtiden blive klassificeret som “funktionelt syg” (det vil ske ganske automatisk ved henvisning til dette nye center) og vil aldrig mere kunne regne med forsvarlig lægehjælp, uanset en mulig (fremtidig) sygdoms type. Det er på høje tid, at HPV-Update undersøger “The Extended Reattribution and Management Model – An Advanced Educational Program for Nonpsychiatric Doctors” eller kort “TERM-modellen”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *