Mere end 300 vaccineskadede og deres pårørende kræver handling nu

307 vaccineskade og deres pårørende har den 11. august 2014 afsendt et åbent brev til de sundhedsansvarlige politikere i Folketinget og de Danske Regioner i, hvilket gruppen efterlyser handling i forhold til det stadigt stigende antal unge piger og drenge, der rammes af bivirkninger og vaccineskader som følge af HPV-vaccinen. Ligeledes efterlyser gruppen bag brevet en mere åben og systematisk information fra myndighedernes side om vaccinens fordele og risici.

Du kan læse hele brevet her. Brev_til_politikerne_august_14

Budskaberne til politikerne er kort opsummeret:

 • De praktiserende læger modtager og giver fortsat ikke fyldestgørende information om vaccinens risici. Det eneste tilgængelige patientmateriale om Gardasil, der forelægges patienter og pårørende er udviklet af den virksomhed, der markedsfører Gardasil i Danmark (Sanofi Pasteur MSD).
 • De praktiserende læger anerkender og rapporterer fortsat ikke de bivirkninger, børn og unge henvender sig om, hvorfor der ikke findes en systematisk videns- og erfaringsopsamling gennemført af eksperter og forskere.
 • Sundhedsstyrelsen fastslår, at de følger sagen tæt. Styrelsen har dog ikke taget skridt til at sætte HPV-vaccinen på listen over lægemidler med skærpet indberetningspligt, eller på anden måde appelleret til de praktiserende læger om at være mere opmærksomme på bivirkninger og skader blandt de vaccinerede.
 • Der tilbydes ikke noget systematisk og struktureret udrednings- og behandlingsforløb til de vaccineskadede børn og unge. Sundhedsstyrelsen oplyser, at et sådan tilbud findes, mens Danske Regioner afviser at kunne tilbyde nogen form for special tilbud.

 

Er vaccinens fordele større en dens risici?

Med udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens egne tal fremkommer følgende resultat:

Personer med bivirkninger efter HPV-vaccinen i 2013                                      511

Bivirkninger pr. 100.000 HPV-vaccinerede                                                           315

Livstidsrisiko pr. 100.000 for at dø af livmoderhalskræft                                   1,9

Faktuelle bivirkninger pr. 1. maj 2014 pr. 100.000 HPV vaccinerede             847

Der er altså på nuværende tidspunkt 445 gange større risiko for at blive alvorlig skadet af HPV-vaccinen end for at dø af livmoderhalskræft.

Det er vel og mærke helt sunde og raske personer, som bliver alvorligt syge og invaliderede uden nogen form for hjælp eller behandling af de danske sundhedsmyndigheder.

 Status i andre lande:

 • I USA er der til dato rapporteret 169 dødsfald efter vaccination med HPV-vaccinen (kilde: Vaccine Adverse Event Reporting System )
 • Japan har suspenderet brug af HPV-vaccine
 • Indien har aldrig godkendt HPV-vaccinen på grund af 7 dødsfald i forbindelse med de kliniske studier
 • I Frankrig har ca. 1.200 læger, gynækologer og andre sundhedsfaglige skrevet under på at de ikke længere vil give HPV-vacciner
 • Staten Utah har stoppet brugen af HPV-vaccinen
 • Vaccineskadede i Spanien og Frankrig har indledt retssager mod producenten af vaccinen.

 Fakta om HPV-vaccinen i Danmark

 • Vaccinen blev en del af det danske børnevaccinationsprogram fra 2009
 • Der er solgt 1.577.774 doser HPV-vacciner siden markedsføring i Danmark og de samlede omkostninger til vaccine og honorering af læge vurderes at være over 2 mia kroner (kilde: medstat.dk)
 • Ved udgangen af juli havde 1306 indberettet bivirkninger som følge af Gardasil vaccinen. I alt er der indberettet 4862 skader i alt (kilde Sundhedsstyrelsen)
 • En vaccineskadet har til dato opnået at få diagnosen vaccinationsskade som følge af HPV-vaccinen
 • På baggrund af kliniske studier oplyser Merck, at 2,3 procent af de deltagende kvinder udviklede autoimmune sygdomme og 0,8 procent udviklede alvorlige bivirkninger. Statistisk set svarer dette til, at der nu er over 16.000 vaccinerede danskere, der har udviklet autoimmune sygdomme og/eller alvorlige bivirkninger.

Kommentarer

 1. Lone Frederiksen skriver

  Jeg er meget imponeret over denne skrivelse og synes virkeligt I rammer plet med hensyn til de informationer I har og kan give.
  Det er dejligt at I har til og overskud til at lave disse tiltag og jeg/vi støtter jer på alle måder

 2. Trine W. L. skriver

  Stor tak Lone. I skal også vide at det motiverer os rigtig meget, når vi får jeres støtte til vores tiltag.

  Rigtig god dag
  Trine

 3. Linda Schandorff skriver

  Super godt, håber virkelig den vaccine blir stoppet, om ikke andet, så at forældre læser dette og fravælger at give deres børn den, så tak for godt arbejde

 4. Lisbeth Jensen skriver

  Virkelig godt skrevet. Vi håber snart at det bliver stoppet, så der ikke er flere der bliver invalideret af HPV – vaccinen.
  I, i styregruppen gør et fantastisk stykke arbejde. Vi tror og håber på at det bliver jer der er med til at få stoppet dette vanvid af invalidering af sunde og raske børn, der mister deres ungdom/ normale liv.
  Vi er pårørende til en af de meget hårdt ramte piger og det er ganske forfærdelig at være vidne til.

 5. skriver

  I skriver: ”Statistisk set svarer dette til, at der nu er over 16.000 vaccinerede danskere, der har udviklet autoimmune sygdomme og/eller alvorlige bivirkninger.”

  Uhyggeligt. Mange af disse kvinder vil sandsynligvis få ’tildelt’ diagnoserne funktionelle lidelser eller Bodily Distress Syndrome, som er psykiaterne på Forskningsklinikken for funktionelle lidelsers opfindelse, og som er psykiatriske diagnoser.

  At det forholder sig sådan kan ses i denne video om HPV-skader, hvor Forskningsklinikken deltager, repræsenteret ved ’symptomforsker’ Marianne Rosendal, som blot mener, at HPV- vaccinen var den udløsende faktor for noget, som var i kroppen i forvejen! En helt uacceptabel konklusion på HPV- vaccinen, som er påført kroppen udefra og med vilje, uden ordentlig dokumentation for at det ikke skader.

  Hverken Sundhedsstyrelsen eller Sundhedsministeren vil tage afstand fra funktionelle lidelser.

  Psykiater Marianne Rosendal fra Forskningsklinikken siger:

  ” Citat: Det er bare en udløsende faktor på noget som ligger latent i forvejen, og så får man denne her voldsomme reaktion, hvor kroppen er i vedvarende alarmberedskab, laver mange symptomer, hvor det hele slipper igennem op til hjernen, kan man sige, så man bliver meget påvirket af de her symptomer”..

  http://www.youtube.com/watch?v=WBFykPs92LY&noredirect=1

 6. skriver

  Hvor er det godt og flot stillet op, tak for jeres store indsats for at komme med oplysninger og gøre opmærksom på de meget alvorlige bivirkninger der kan være forbundet med HPV vaccinen som vores sundhedsmyndigheder ellers ihærdig forsøger at grave ned under gulvtæppet.

  Der gøres brug af usmagelige hardcore kampagner / reklamer, gennem og sammen med diverse (private) foreninger som Kræftens bekæmpelse, der efter min mening gør brug af en bekymrende og tvivlsom følelses onani i oplysningen med det formål at få så mange til at støtte deres forening.

  KB hævder at de er en “non profit” organisation, men som alligevel HVERT ÅR modtager svimlende summer af kroner, både via stat , borgere og privat instanser!

  Hvor privat de end gerne måtte lyde til at være, så gør vores danske sundhedsmyndigheder gør brug af KB , anbefalinger og retningslinjer for opbygning af vores sundhedssystem i Danmark.
  Kræftens bekæmpelse har et stort ansvar i denne debat omkring HPV vaccine via deres reklamer, kampagner – markedsføre ud til os danskere.

  Ude på det sociale netværk har Kræftens bekæmpelse oprettet en facebook side og lavet nogle “husregler” hvor man som bruger får instrukser deres “regler”, overholdes de ikke kan man blive ekskluderet,
  Der sker en frasortering når man som bruger stiller eller fremlægger for mange kritiske spørgsmål eller hvis man lægger links inde for emnet, hvor Kræftens bekæmpelse har en anden opfattelse. Det opleves af mange bruger at KB ikke ønsker kritik eller at der kommer andre retningslinjer end deres egen dagsorden frem i lyset.

  Nedenstående statueres der et eksempel på et lille uddrag i deres retningslinjer af husregler inde på deres facebook side..

  KRÆFTENS BEKÆMPELSE:
  Vi har i perioder indlæg fra personer, der er modstander af vaccination. Kræftens bekæmpelse følger HPV vaccinen og forskningen nøje.
  Sundhedsmyndighederne herhjemme, i Europa og resten af verden har fundet at vaccinen virker og er sikker.
  Hvis man trods dette er modstander af vaccination, skal man være opmærksom på at vi ikke tillader spam eller gentagne, enslydende indlæg i dette forum.

  Vi accepter heller ikke indlæg der alene har til formål at opfordrer piger/unge kvinder til ikke at blive vaccineret.

  Vi er glade og taknemmelig for jeres kommentar og bestræber os på at besvare Jeres spørgsmål så hurtigt vi kan.

 7. Helle Nielsen skriver

  Der er behov for både udredning og forskning til HPV vaccine bivirkningsramte, POTS og ME/CFS patienter. “POTS, ME/CFS, HPV vaccine bivirkninger og autoimmunitet” http://followmeindenmark.blogspot.dk/2013/11/pots-mecfs-hpv-vaccine-bivirkninger-og.html Folketinget har modtaget et forslag til hvordan man kommer i gang med forskning: “Oplæg til forskning i komplekse sygdomme” http://www.ft.dk/samling/20131/almdel/suu/bilag/331/1349391/index.htm

 8. Jeanett Tornerup skriver

  Og hvad gør man så, når man som mor, har sørget for, at ens datter fik den vaccine?
  Og hvilke bivirkninger skal vi være opmærksomme på?

  • Lone Frederiksen skriver

   Hej Jeanett.

   Øverst på denne side kan du i den lilla bjælke se bivirkninger ved at trykke på Bivirkninger og skader.
   Det er ikke alle der overhovedet får bivirkninger men desværre mange.

 9. Morten Andersen skriver

  Hej

  Det er ikke fordi jeg er uenig i at der kan være problemer med vaccinen. Men er livstidsrisikoen for at dø af livmodershalskræft kun 1,9 / 100.000? I de tal jeg har kunnet finde andre steder (fx http://www.kegel.com/hpv/deaths/) er livstidsrisikoen 1 til 435 d.v.s. 230 ud af 100.000.

  En anden kilde er Nordcan (som er en cancerstatistik for de nordlige lande):

  http://www-dep.iarc.fr/NORDCAN/DK/frame.asp

  Hvis vi vælger livmoderhalskræft og tager “samlet per år” så kan man åbne en PDF med nogle data. Heraf fremgår f.eks. at risikoen for at dø af sygdommen før 75 års-alderen er 0,2% d.v.s. 1 ud af 500, eller 200 ud af 100.000. D.v.s. en anelse lavere end de amerikanske tal, men stadigvæk 100 gange højere end de tal I oplyser!

  Man kan også se noget om alderesfordelingen på grafen – allerede for kvinder ved 35 års-alderen er der 2 ud af 100.000 der dør af livmoderhalskræft PER ÅR, og det stiger kraftigt herefter. Ved 50-årsalderen er det således 5 ud af 100.000 per år osv. Og jf. foregående afsnit ender den samlede livstidsrisiko altså på 200 ud af 100.000.

  • Karsten skriver

   Kære Morten

   De 1,9 / 100.000 kommer netop fra Nordcan som du selv referere til.

   Vi forsøger at være saglige og korrekte og er derfor glad for at du interesserer dig for vores sag. Vi er en stor gruppe af vaccine skadede og pårørende, der forsøger at få hjælp til behandling.
   Hvilken interesse har du i HPV skader ?

   Venlig hilsen
   Karsten

 10. Anders Funch skriver

  Livstidsrisiko for at dø af en sygdom er – per definition – hvor stor en andel af en population der forventes at dø af den givne sygdom. Tallet 1,9 ud af hver 100.000 er stærkt forkert og manipulerende.

  Hvert år dør knap 100 kvinder af livsmoderhalskræft i Danmark (gennemsnit for 2008-2012 var 98 ifølge Kræftens Bekæmpelse). Dermed dør knap 0,3 pct. af den kvindelige befolkning i Danmark af livsmoderhalskræft (beregnet ud fra en grov antagelse om at kvinder bliver 80 år gamle og der er cirka 2.700.000 kvinder i DK).

  Livstidsrisko for at dø af livsmoderhalskræft derfor mellem 250 og 300 for hver 100.000 kvinder.
  Tallet som HPV-update oplyser er dermed cirka 150 gange for lavt.
  Det er lige så forkert som at oplyse at der hvert år myrdes 9.000 personer i Danmark (cirka 150 gange større end det korrekte tal som er cirka 60).

  Med venlig hilsen en der har lært at regne.
  Anders Funch

  • Karsten skriver

   Kære Anders
   Det er ikke tal vi har beregnet eller manipuleret.
   Det er et helt officielle tal opgivet af danske myndigheder. I øvrigt samme model som også WHO angiver.
   Du kan forsøge at anvende samme retorik til hele den vestlige verdens sundhedsmyndigheder, samt WHO i et forsøg på at ændre deres metode til alders korrektion af levealder.

   Risikoen for at dø af livmoderhalskræft før 75 års alderen er 0,2%. Denne faktor er medregnet i officielle tal.
   Vi må så håbe at HPV vaccinen, i modsætning til andre vacciner, har en virkning i mere end 63 år.

   Vi forsøger efter bedste evne at videregive så korrekt information som muligt. Hvis vi har lavet en fejl er vi naturligvis interesserede i at korrigere.

   • Anders Funch skriver

    Kære Karsten,

    Må fortsat konstatere at HPV Update på ingen måde kan regne.

    0,2 pct. af 100.000 er 200 (ikke 1,9). Dermed er livstidsrisko per 100.000 kvinder 200 for at dø af livsmoderhalskræft.

    Så HPV update tal er cirka en faktor 100 forkert.

    Hilsen en der har lært at regne, herunder procent regning.

    Anders Funch

    • kv skriver

     Kære Anders

     Det glæder mig at du har så fantastiske egenskaber ud i procentregning.
     Jeg synes du skal udnytte dette talent og kaste din sarkasme over Statens Serum institut. De tal du næver kommer fra dødsårsags registret og derfor ikke noget vi hverken har beregnet eller gættet os frem til.
     Det er simple opslag i officielle statistikker.

     I øvrigt har jeg ikke noget med HPV Update at gøre, men vil fastslå at de personer der står bag, har et ønske om at bringe så valid information som muligt, i en retorik der ikke nedgør personer de ikke er enige med.
     Desværre ses det alt for ofte at fortalere for vacciner -og dem der tidligere har været fortalere, indtil de blev ramt af alvorlige bivirkninger, ikke formår at holde en sober tone med respekt for hinandens synspunkter.
     Min oplevelse er at det specielt er fortalerne der nedgør de mange vaccineskadede. Uden at fremvise lødig dokumentation.
     Merck, producenten af HPV vaccinen, har i 2012 indrømmet svindel med kliniske studier ved MFR vaccinen – samt i forbindelse med Gardasil 9, oplyst at “New Medical Autoimmune Conditions” for Gardasil er helt oppe på 3,3%

     Det er igen simple opslag alle kan gøre.

     Alle kan derefter vurdere om det er rimeligt at svindle med kliniske studier?

     Eller om det er rimeligt at 3,3% af dem der får en vaccine får autoimmune sygdomme man ikke kan behandle eller diagnosticere?

     Hvis disse, valide og dokumenterbare, informationer blev givet til alle modtagere af vacciner, så er det den enkelte der vurdere fordele vs ulemper. Det vil være helt fint for mig at det foregår på den måde.
     Desværre oplyses der ingenting ved modtagelse af en vaccine.

 11. Jeanne skriver

  Det er en forfærdelig artikel fra ende til anden af uunderbyggede påstande. Tænker det er et stort ansvar redaktionen må bære. Livstidsrisikoen for at få livmoderhalskræft er i Danmark ca. 1 %, dvs. 1.000 ud af 100.000 kvinder vil blive ramt af sygdommen i løbet af livet. Se http://www.ssi.dk/Aktuelt/Temaer/Generelle%20temaer/Vaccination%20mod%20livmoderhalskraft.aspx
  Hvordan får redaktionen det til 1,9? Send venligst link til jeres kilder.

   • Jeanne skriver

    HPV-UPDATE. I behøver i den grad hjælp til kildetolkning. Jeres kilder er gode nok, og jeg vil anbefale, at alle læsere af denne blog, læser dem i stedet.

    I (HPV-UPDATE) skriver: “Livstidsrisiko pr. 100.000 for at dø af livmoderhalskræft er 1,9”. Dvs. at på et helt liv vil 1,9 ud af 100.000 dø af livmoderhalskræft. Undrede det jer slet ikke at det var så få?

    Jeres dokumentation siger også noget ganske andet.

    Jeres NORDCAN kilde siger: At af 100.000 vil 1,9 dø af livmoderhalskræft hvert år fra vugge til grav, hvis der var lige stor sandsynlighed for dø af sygdommen uanset alder. Bemærk hvert år ikke pr livstid! Det er vel omkring 1,9x 82år. Det giver 156 kvinder ud af hver 100.000, der vil dø af HPV. Det er livstidsrisikoen!

    I jeres kilde kan man endvidere læse at det faktiske dødstal er, at 98 kvinder hvert år dør af livmoderhalskræft og at 372 personer hvert år får konstateret livmoderhalkræft. Og det er vel at mærke, selv om antallet er begyndt at falde pga. af HPV-vaccinen og bedre behandlingsmuligheder.

 12. Ove Sørensen skriver

  I gamle dage ofrede man mennesker til guderne så resten ikke skulle sulte eller lide af sygdomme. Desværre ser det ud til at Sundhedsstyrelsen praktiserer den primitiv skikke i en moderne version. Unge menneskers helbred bliver ofret så flertallet MÅSKE ikke bliver syg.

 13. Ove Sørensen skriver

  Hvis det er sandt, hvad Sundhedsstyrelsen påstår, at alle de unge mennesker der er syge efter HPV vaccinen ikke er skadet af vaccinen, men at det er bare tilfældigt. Så må der være tusindvis af unge mennesker, der har de samme problemer fra FØR 2009. Det må da være en let sag, at finde dokumentation for de mange der blev syg før man begyndte at vaccinere for HPV . Det ville bevise deres påstand. Hvor er de så henne??

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *