Ingen tilbud om udredning og behandling af HPV-skader i Danske Regioner

Forældre til vaccineskadet datter har netop modtaget brev fra Danske Regioner, hvoraf det fremgår, at regionerne ikke har noget særskilt tilbud til HPV-vaccineskadede børn og unge. Konkret skriver Danske Regioners patientkontor følgende:

Patientkontoret har modtaget din mail omkring jeres datter og har desværre ikke kendskab til særligt oprettede tilbud til udredning, diagnosticering og behandling af symptomer på HPV vaccine skade. Jeg læser Nick Hækkerups svar som omhandlende de eksisterende tilbud på de ”almindelige” specialafdelinger i sundhedsvæsenet.

Brevet fra patientkontoret til forældrene kommer som svar på en henvendelse, hvor forældreparret har forespurgt om tilbud via den særlige udrednings- og behandlingsmulighed, der er stillet til rådighed i henhold til sundhedsminister Nick Hækkerup. Sundhedsministeren har i et brev  til Folketingets Sundhedsudvalg skrevet 

 I dag kan personer, der oplever vaccineskader få hjælp via specialiserede tilbud i regionerne.

Der er således en skærende kontrast mellem det sundhedsministeren udtaler om regionernes tilbud, og de tilbud Danske Regioner ren faktuelt har i forhold til vaccineskade og bivirkningsramte.

Styregruppen bag HPV-update kontakter nu Nick Hækkerup og beder om en afklaring på forholdene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *