Informationsmøde på Synkopeafdelingen, Frederiksberg Hospital

Torsdag den 7. maj havde Synkopecenteret på Frederiksberg Hospital indkaldt til informationsmøde for de mange piger og deres pårørende, der er blevet henvist, siden Dansk Regioner åbnede op for HPV-centre i hver region. Frederiksberg Hospital har fået godt 170 nyhenviste siden den 26. marts, så derfor blev de også nødt til at lukke for tilmeldingen til informationsmødet, da de havde fået tilmelding på ialt va 200 personer. Der vil blive indkaldt til et supplerende møde i juni for de familier, der ikke fik plads på det første møde.

HPV-update var til stede og har taget et kort referat, som kan læses her.

Infomøde Synkobecenteret Frederiksberg 7. maj 2015_twl

Kort fortalt er de vigtigste budskaber:

 • Alle opfordres til at melde deres bivirkninger på meldenbivirkning.dk
 • De første vil blive indkaldt til udredning ca. 1. august, da man hverken har en udredningsplan eller personale på plads inden
 • Hospitalets opgave er dels at udrede og dels at afdække sammenhæng/risikofaktorer i forhold til vaccinen
 • Synkopecenteret er tovholder i forhold til de øvrige fire regionale centre og målet er at tilbyde et ensartet tilbud på alle fem centre
 • Der findes ingen behandling pt, men ved at afdække systematisk, hvad pigernes symptomer skyldes, er man overbevist om, at man vil finde behandlinger, der kan afhjælpe de mange symptomer

Målet er at sikre en struktureret og ensartet udredning med en kontaktlæge pr patient, som samler og sammen med specialister vurderer den enkelte pigers symptomer og analyseresultater. Pigerne skal således ikke længere i samtale med en række læger og specialister. Dette tiltag er helt unikt, og Danmark er det eneste land i verden, der har taget skridt til en så målrettet og struktureret indsats i forhold til den stadigt voksende gruppe af piger md diffuse symptomer.

TV2 dækkede mødet

TV2, som har fulgt situationen om de mange piger, der formodes at være ramt af bivirkninger efter HPV-vaccine, var også tilstede ved informationsmødet. Deres dækning af mødet kan læses her.

Kommentarer

 1. skriver

  Hej,
  Er datoen frigivet vedr. det supplerende møde på Synkopeafd., som forventes afholdt i juni måned?

  Jeg har en datter på 16 år, som i næste uge modtager en henvisning fra sin læge ifm. udredning med mistanke om følgevirkninger efter HPV vaccine.

  Hun fik sine tre vacciner i tidsrummet januar 2012 til maj 2013.
  Det sidste 1½ år har vi som familie måtte acceptere rigtige mange følgevirkninger, der blandt har betydet en længere hospitalsindlæggelse i april/maj 2014 samt et 9. klasses skoleår 2014/2015 som mere eller mindre er tabt på gulvet.

  Med alt dette en masse nederlag og en mental tilstand hos Amanda som er foruroligende.

  Jeg ser frem til at høre fra jer.

  Mvh

  Steen Lundsdgaard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *