Henvisning til udredning for HPV-bivirkninger stiger fortsat

Siden Danske Regioner tog skridt til at udpege fem regionale centre, der skal varetage udredning af den voksende gruppe af piger med diffuse symptomer, er antallet af henvisninger bare steget. Piger og forældre er opsatte på at få svar på, om de ofte invaliderende symptomer skyldes HPV-vaccinen, og de har et inderligt håb om, at de fem centre i samarbejde med eksperter fra ind- og udland kan finde behandlingsmuligheder, så pigerne kan få deres liv tilbage.

På Synkopecenteret på Frederiksberg Hospital, som er “HPV-indgangen” i Region Hovedstaden, har man taget skridt til at afholde informationsmøde for de henviste og deres pårørende, så familierne kan få indsigt i, hvordan man forventer, at udredningsprocessen vil forløbe, samt hvordan man på Frederiksberg Hospital vil gribe opgaven an i forhold til at finde behandlingsmuligheder. Det første møde blev afholdt den 7. maj og her mødte ca 200 piger og pårørende op. Du kan læse referatet fra mødet her

TV2, der har fulgt udviklingen af HPV-situationen tæt,  var også til stede ved mødet og skrev denne artikel efterfølgende.

Behov for flere møder

Da strømmen af henviste fortsat stiger, har Synkopecenteret taget skridt til endnu et informationsmøde. Denne gang er det den 9. juni kl. 19.00. Tilmelding er påkrævet. Alle nyhenviste til Synkopecenteret burde have fået invitation til mødet. Hvis ikke kan man rette henvendelse til Symkopecenteret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *