Endelig afgørelse fra EMA: POTS og CRPS skyldes ikke HPV-vaccinen

I går fredag den 20. November kom den endelige afgørelse fra Det Europæiske Lægemiddelagentur – der er ingen sammenhæng mellem pigernes udvikling af POTS og CRPS og det faktum, at de har fået vaccine.

Se den officielle afgørelse her:

I specialkredsen HPV-update stiller vi os tvivlende overfor afgørelsen og har derfor påpeget en række kritiske punkter. Læs vores henvendelse her.EMA letter nov.11.2015

Vi vil nu bede om adgang til det datagrundlag, der ligger til grund for afgørelsen, ligesom vi vil bede om indsigt i, hvilke “eksperter” EMA har gjort brug af i forbindelse med behandlingen af data.

Generelle symptomer er ikke undersøgt

Vi skal gøre opmærksom på, at EMA udelukkende har undersøgt sammenhængen mellem de to diagnose POTS og CRPS. De har ikke undersøgt sammenhængen mellem det komplekse og invalidrende symptombillede pigerne i øvrigt oplever og HPV-vaccinen. Derfor vil HPV-update og Dansk Handicap Forbund fortsat arbejde på, at der iværksættes uvildig forskning, der skal afdække årsagen til pigernes symptomer og hvilken behandling, der kan give dem deres liv tilbage.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *