Columbianske vaccineskadede piger har skader på nervesystemet

En undersøgelse af columbianske piger, vaccineret med Gardasil og siden indlagt med blandt andet nerversmerter, viser skader på pigernes perifere nervesystem.

Den videnskabelige artikel, der er udgiver med baggrund i forskningen, kan læses her Studie af columbianske piger (spansk).

En oversættelse af resumeet (abstract) er indsat nedenfor.

Her på siden har vi tidligere beskrevet situationen i Columbia – læs mere her

Udbredt neuropatisk smerte blandt columbianske piger

Tilstedeværelsen af neuropatisk smerte er blevet undersøgt hos 19 teenagere fra Carmen de Bolívar (Colombia) og 2 kvinder fra resten af landet, som alle var blevet vaccineret med Gardasil, en humant papillomavirus (HPV) vaccine. Tilstedeværelsen af neuropatisk smerte blev undersøgt ved hjælp af selvrapporteret LANSS-analyse (S-LANSS) hos piger, der meldte sig frivilligt til at deltage. Resultaterne fra hver patients undersøgelse blev sammenstillet med tilgængeligt klinisk data. Med undtagelse af en patient, rapporterede alle deltagere intens smerte med en S-LANSS-score, der indikerede neuropatisk smerte. Hos de fleste patienter indikerede yderligere klinisk data, at neuropatisk smerte blev forbundet med skader på det perifere nervesystem, oplevet som paræstesi og parese i musklerne (prikken / muskeltræthed) og synkope (svimmelhed), formenligt neurocardiogenic pga. skader på det sympatiske nervesystem. Den underliggende grund til neuropatisk smerte hos alle vaccinerede patienter i denne undersøgelse kan skyldes skader på myelinlaget af de perifere nerver. Neuropatisk smerte bliver ofte værre, hvis det ikke bliver behandlet, og ingen patienter fra Carmen de Bolívar har modtaget smertestillende behandling i overensstemmelse med retningslinjer for medicinsk behandling. Desuden opleves en afvisende anerkendelse fra de columbianske sundhedsmyndigheder overfor den epidemi af alvorlige bivirkninger der tilsyneladende er udløst af HPV-immuniseringen i denne by siden marts 2014.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *